top of page

Jak gęś to Kaszuby....

Już niedługo zbliża się Dzień Niepodległości a wraz z nim Dzień św. Marcina i tradycja przygotowywania gęsi.
W kaszubskiej kuchni wielką rolę odgrywał domowy drób, a wśród niego gęś. Gęś to kaszubska „obona” , zupa z „zełtech wreków ” na gęsinie, gęsina gotowana, pieczona i wędzona. Gęś smakuje na Kaszubach najlepiej. Przekonaj się o tym i przyjedź do nas do Kaszubskiej Ostoi. Nasz domek wyposażony jest we wszystko co potrzeba, aby samemu przygotować to smaczne danie i rozkoszować się wspólnie z rodziną wonią świętomarcińskiej gęsi.
Cena za pobyt dla 5 osób 11.11-14.11.2022 to 1315PLN + koszt zużycia prądu.
Zapraszamy!

Jak gęś to Kaszuby....
bottom of page